top of page
Fotograf Malin Lindner -6298.jpg

AKTUELLT

19 augusti-10 september 2023
Porträtt på pizza och folk
NOT QUITE GALLERI Fengersfors

5 augusti-10 september 2023

Skogen vår livsmiljö

NOT QUITE Oceanhallen plan 3 Fengersfors
 
1-30 juli 2023
Notton Quiteetiuq's kuriosa samling
NOT QUITE Oceanhallen plan 3, Fengersfors

25 maj-20 augusti 2023

Not Quite jubileumsutställning i parken
Dalslands konstmuseum, Upperud
 

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
affisch-malin-robertson-haren-724x1024.jpeg

Porträtt på pizza och folk
 

19 augusti-10 september 2023

Not Quite Galleri 

Fengersfors

Porträtt på pizza och folk är en utställning med bilder från ett pågående bokprojekt som jag arbetar med tillsammans med Brukets godaste som förutom pizza och mathantverk handlar om Dalsland och människorna i vårt vackra landskap. Detta är mitt andra bokprojekt, det första bokprojektet jag gjorde var Karossen – 100 år av arbete som jag gjorde tillsammans med Lars Andersson Schaar, den boken kom ut 2017.

Vi har arbetat med detta lustfyllda och egenpåhittade projekt i några år nu och ja, det går framåt, jag har massor med fina bilder på framförallt pizza och endel porträtt på folk som skapat pizzorna som vi valt ut till boken, men vi är inte klara än. Pandemin kom emellan och då kunde jag inte åka hem till folk och fotografera dem. Vill ta porträtt på folk i sin egen miljö. Det senaste året har jag gått en kockutbildning på heltid och då har det inte funnits så mycket tid men vi jobbar på och denna utställningen är ett delmål för att hålla processen och projektet vid liv.

malin-robertson-haren-granar-web-1024x819.jpeg

Skogen vår livsmiljö
 

5 augusti-10 september 2023

Not Quite, Oceanhallen plan 3

Fengersfors

Utställningen visar verk av 20 Not Quite-medlemmar som alla har en stark relation till skogen och dess och vår fortlevnad. Jag har med två fotografier; Gran och Björk.

IMG_1182.JPG

Not Quite på Dalslands konstmuseum


25 maj-20 augusti 2023

Dalslands konstmuseum

Upperud

Not Quite firar 20-årsjubileum 2023 och har då en jubileumsutställning i parken på Dalslands konstmuseum. Jag visar bilden Blåa pärmar som varit med i nästan 20 år och jag tyckte det var fint att ta Bruket till Dalslands konstmuseum.

IMG_8391.JPG

Notton Quiteetiqu's kuriosa samling


1-30 juli 2023

Not Quite, Oceanhallen plan 3

Fengersfors

Not Quite firar 20-årsjubileum 2023 och har då en jubileumsutställning även på Bruket. Jag visar verket NQMA  som är ett konstmuseum i miniformat, med mina renässansporträtt i guldramar

IMG_8608.JPG

Tegel Papper och Guld

29 maj-20 juni 2021

Not Quite Galleri 

Fengersfors

Ända sedan jag kom till Fengersfors och Bruket 2003 har jag varit faschinerad över det gamla pappersbruket. De vackra tegelbyggnaderna. Historiken. De stora vackra spröjsade fönstren. Förfallet, de sönderrostade och söndervittrade järntrapporna, färgflagorna på dörrarna.

 

Maskinerna. Elskåpen. Knapparna. Pappersmaskinen från Karlstad Mekaniska med de orange dukarna.

 

Ljuset. Det vackra ljuset i många av rummen.

Blev också intresserad av historiken kring Fengersfors Bruk, pappersbruket som jag på senare år förstått blomstrade under många år och som präglade brukssamhället Fengersfors. Bruket där min farfar Valter Robertsons bror Harry Robertson, pappas farbror, var inköpschef. Det hade jag inte koll på när jag var liten och var och hälsade på farmor och farfar i Fröskog men jag minns tydligt när jag fick följa med farmor Greta i deras vinröda Volvo till Brukshandeln i Fengersfors och handla och när jag och min lillasyster på påsk fick välja porslinsfiguriner i form av kycklingar och hare med kläder, figuriner som jag än idag plockar fram på påsk.

 

För något år sedan såg jag en film som jag blev oerhört inspirerad av; Porträtt av en kvinna i brand som handlar om en porträttmålare som målade ett fantastiskt vackert porträtt i fint ljus och med ljuvliga färger. Den avporträtterade kvinnan bar en smaragdgrön klänning och hennes blonda hår och blåa ögon var så vackert tillsammans. Blev där i biostolen sugen på att fotografera porträtt i dagsljus med liknande stämning och det tänkte jag att jag skulle hitta inne i de gamla delarna på Bruket.

 

När jag var i Timisoara i Rumänien var jag på Konstmuseet och där fanns några rum med klassiska porträtt med tjocka pråliga guldramar. Flera verkade vara kungligheter eller annan högre klass, kvinnor med tjusiga långa klänningar och exklusiva smycken men där fanns även porträtt på "vanliga" människor, dom blev jag mest intresserad av och blev sugen på att fotografera porträtt i liknande stil och stämning och montera dem i gamla fina guldramar.

 

Det senaste på året har jag tagit flera porträtt inne i Bruket. Både på uppdrag men även till mitt porträttprojekt. Inte minst i ett av mina favoritrum med en underbar grön vägg med ljuvlig patina. Jag har fotograferat Stina, Sara och Martin. Flera gånger har jag även fotograferat min systerdotter Lilja och hennes kompis Nova, dotter till min vän Sandra.

 

I denna utställningen blandar jag bilder inifrån Bruket, både nya och bilder som jag tog när jag ganska nyss flyttat hit, med porträtt som jag har tagit nyligen. Det är både en slags hyllning till det som var, samtidigt som det är ett sätt att gå vidare, att hitta nya sätt att använda dessa spännande och vackra rum.

 

https://www.notquite.se/utstallning/tegel-papper-och-guld/

bottom of page